By: Jaakko Helenius   -  In: Uutisia ja tapahtumia

EU:n Horisontti 2020 on maailman suurin tutkimus- ja innovaatiorahoitusohjelma, jonka koko on lähes 80 miljardia euroa vuosille 2014-2020. Ohjelman tavoitteena on luoda Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja vahvistamalla EU-alueen tieteellistä osaamista, tukemalla uusien teknologioiden ja innovaatioiden kehitystä ja käyttöönottoa ja etsimällä ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin Euroopassa.

Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on tärkeä rooli työllisyyden ja talouskasvun vetureina, ja siksi niiden osallistumiseen Horisontti-hankkeisiin kiinnitetään erityistä huomiota. Pk-yritykset voivat osallistua yhteishankkeisiin yhdessä kumppanien kanssa tai hakea rahoitusta innovaationsa kaupallistamiseen yksinkin uudesta pk-instrumentista. Yhteishankkeeseen pk-yrityksen on helppo lähteä mukaan esimerkiksi yhdessä suomalaisen yliopiston tai kehitysyhtiön kanssa.

Parantaakseen kehitysyhtiöiden edellytyksiä hyödyntää Horisontti-rahoitusta, järjestää SEKES yhdessä EU:n tutkimus ja innovaatio-ohjelmat EUTIn kanssa Horisontti-hankehakukoulutuksen huhti-toukokuussa.

Ohjelma

11.-12. huhtikuuta

Yleistä / uutta H2020 (EUTI, Elina Holmberg / Heidi Gunther), 3 esimerkkihanketta: Idean löytyminen, toteutus, kokemuksia,  konsortiohankkeet (Spinverse, Pirjo Pasanen),  H2020 hankkeen koordinaattorina toimiminen (Spinverse, Pirjo Pasanen)

3.- 4. toukokuuta

Fast Track to Innovation Instrument (EUTI, Elina Holmberg /  Heini Gunther), SME instrument proposal; preparation and writing (Invent Baltics, Silver Toomla), EU-evaluaattorin kommentit, osallistujien omien hankeaihioiden läpikäynti, työstö pienryhmissä,  ohjeistus ja vertaisoppiminen

Lisätiedot Jaakko Helenius, 0500 498 020

Mikä on SEKES

Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n muodostavat kuntien omistamat kehittämisorganisaatiot ympäri maan.

SEKES-verkostolla on merkittävä rooli yritysten kilpailukyvyn ja alueellisen elinvoiman vahvistajana.

Ajankohtaista

SEKES

Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry
Porkkalankatu 1
00180 Helsinki
phone
0800 123 456 7890

Yhteystiedot

Toiminnanjohtaja
Jaakko Helenius
0500 498 020
[email protected]

Eurada