Kehitysyhtiötoiminnan kehittäjä

Haku: IMAGO-hankkeen työpajat yritysrajapinnassa työskenteleville asiantuntijoille

TE-palveluiden IMAGO-hanke on hankkinut 3 erillistä työpajaa yritysrajapinnassa työskenteleville asiantuntijoille. Työpajojen tavoite on antaa yritysrajapinnassa työskenteleville asiantuntijoille valmiuksia ja työkaluja käydä työnantajakuvan ja monimuotoisuuden kehittämiseen liittyviä keskusteluita yritysten kanssa sekä markkinoida yrityksille tarjolla olevia palveluita. Työpajoihin voivat osallistua TE-toimistojen, ELY-keskusten, Talent Boost -kumppaneiden sekä kuntakokeilun ja kuntien asiantuntijat.

Työpajojen taustalla on uudet yrityksille suunnatut palvelut: TE-hallinnon IMAGO-hanke järjestää vuoden 2022 aikana yrityksille työnantajakuvaan ja monimuotoiseen rekrytointiosaamiseen kehittämiseen keskittyviä maksuttomia valmennuksia. Yrityksille suunnatuista valmennuspalveluista tarkemmin alempana tässä viestissä.

Pyydämme hakemuksia ao. webropol-linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/5FCD58872906556B

Hakuajat:

Työpaja 1: 17.2.2022, klo 9 – 12. Hakuaika päättyy 11.2.

Työpaja 2: 7.3.2022, klo 9 -12. Hakuaika päättyy 21.2.

Työpaja 3: 12.4.2022, klo 9 – 12. Hakuaika päättyy 29.3.

 

Työpajoista perustietoa:

Osallistujatiedot ja valintakriteerit:

Osallistujia n. 60 – 70 hlöä /työpaja. Työpajat on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät työnantaja- ja yrityspalveluissa ja haluavat vahvistaa omaa osaamistaan työnantajakuvan ja monimuotoisuuden kehittämisestä yrityksessä. Valinnoissa huomioidaan tasainen edustus eri alueilla ja organisaatioissa sekä tarve koulutukselle.

Keskeinen sisältö:

Työpajassa keskitytään erityisesti yrityksen kehittämiseen monimuotoisuusajattelun ja työnantajakuvan näkökulmasta sekä asiantuntijatyön ydintaitoihin. Näiden toteuttamiseksi työpajat ovat Mirossa toteutettavia Learning by Doing -työpajoja.

Ajankohdat

Asiantuntijat hakeutuvat lähtökohtaisesti yhteen valitsemaansa työpajaan:

Työpaja 1: 17.2.2022, klo 9 – 12

Työpaja 2: 7.3.2022, klo 9 -12

Työpaja 3: 12.4.2022, klo 9 – 12

Koulutuksen järjestäjä, vastuuhenkilöt:

Pirkanmaan TE-palvelut/IMAGO-hanke, Marjo-Riikka Utriainen, [email protected]

Valmennuksen toteuttajana toimii Tamora Oy, vastuuvalmentaja Jaana Utti. Koulutuksen yhteyshenkilönä toimii projektipäällikkö Jaakko Haatanen, [email protected].

Taustaksi IMAGO-hanke pähkinänkuoressa:

Asiantuntijoiden osaamisen kehittämisen taustalla on tänä keväänä lanseerattava, valtakunnallisesti yrityksille tarjolla oleva maksuton IMAGO-valmennuspalvelu.

Valmennuspalvelu on suunnattu Suomessa toimiville yrityksille, joilla on työvoimapula ja tarve kehittää työnantajakuvaa, rekrytointiosaamista ja monimuotoisia johtamistaitoja. IMAGO -hanke on valtakunnallinen, ja sitä koordinoi Pirkanmaan TE-toimisto. Hanke on hallituksen työelämän monimuotoisuusohjelman rahoittama ja se toteuttaa osaltaan Talent Boost -toimenpideohjelmaa

Kiteytetysti kyse on tästä: keväästä alkaen yrityksille tulee valtakunnallisesti tarjolle valmennuksia rekrytointiosaamisen ja työnantajakuvan kehittämiseen. Yritysvalmennusten tavoite on lisätä yritysten sisäistä kansainvälistymishalukkuutta ja -valmiutta, rekrytointiosaamista sekä monimuotoisuusosaamista, ja näin helpottaa kansainvälisten rekrytointien onnistumista. Samalla kehitetään työnantajakuvaa, joka kattaa paitsi yrityksen ulkoisen brändin myös kyvyn vastata työnhakijoiden ja työntekijöiden kasvaviin odotuksiin. Palvelu tulee kattamaan yrityksille suunnattuja maksuttomia valmennuksia, joista yritys saa konkreettisia työkaluja ja käytännön vinkkejä oman johtamisen ja työnantajakuvan kehittämiseen.

Valmennukset tulevat olemaan useiden yritysten (tai julkisten yhteisöjen) verkosto/ryhmävalmennuksia, joissa todennäköisesti osallistujia on 1-2 henkilöä yritystä kohden. Valmennukset on suunnattu erityisesti yrityksessä päättävässä asemassa oleville henkilöille. Pääasiallinen kohderyhmä on työvoimapulasta kärsivät PK-sektorin yritykset. Vuoden 2022 aikana valmennuksia järjestetään yhteensä 15 kappaletta, joista 1 on ruotsinkielinen ja 1 englanninkielinen.

Vastaan mielelläni mahdollisiin lisäkysymyksiin asiaan liittyen.

Mukavaa talvista viikkoa Pirkanmaalta!

Ystävällisin terveisin

Marjo-Riikka Utriainen
Koordinaattori

IMAGO – vahva työnantajakuva, vahva organisaatio
0295 045 796
Pirkanmaan TE-palvelut

[email protected]