Kehitysyhtiötoiminnan kehittäjä

Onnistuneet yrityskaupat tuovat kasvua paikkakunnalle

Omistajanvaihdoksiin rohkaistaan isolla yhteishankkeella, joka starttasi huhtikuussa. Tavoite on lisätä myyntikelpoisten yritysten lukumäärää ja sitä kautta yrityskauppoja, kehittää hankkeessa mukana olevien keskinäistä yhteistyötä ja toimintatapoja, yhtenäistää ja tehostaa yhteistä viestintää, kehittää alueellista elinvoimaa sekä lisätä yleistä ymmärrystä omistajanvaihdosteeman merkityksestä myös päättäjien parissa.

Hankkeen päärahoittaja on työ- ja elinkeinoministeriö. Muita rahoittajia ovat Elinkeinoelämän keskusliitto, Suomen Yrittäjät, Keskuskauppakamari, Business Finland, Finnvera, Fennia-konserni ja Elo, Suomen Uusyrityskeskukset, Nordea, Danske Bank sekä Suomen Yrityskaupat. Nämä muodostavat hankkeen ohjausryhmän, ov-foorumin.

Ohjausryhmässä ovat lisäksi mukana Suomen Yrityskummit, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ja Seinäjoen Ammattikorkeakoulu. Ohjausryhmässä puhetta johtaa Jari Huovinen EK:sta. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Mika Haavisto Suomen Yrittäjistä.

– Elinkelpoisen yrityksen toteutumaton omistajanvaihdos haaskaa aina osaamista ja omaisuutta, korostaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Myös yhteiskunnan kokonaisetu edellyttää yrityskannan jatkuvuutta – sitä, että löytyy uusia yrittäjiä jatkamaan kehityskelpoista yritystoimintaa. Kyse on työpaikoista, verotuloista sekä alueiden vireyden ja elinvoiman varmistamisesta, ministeri muistuttaa.

– Omistajanvaihdos  tulee ajankohtaiseksi kaikille yrittäjille ennemmin tai myöhemmin ja kehitysyhtiöt  haluavat palvella yrityksiä niiden elinkaaren kaikissa vaiheissa. Aktiivinen OV-toiminta on keskeistä elinvoiman lisäämisessä, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKESin toiminnanjohtaja Jaakko Helenius sanoo.

Työ kestää ainakin kaksi ja puoli vuotta, mahdollisesti pitempään.

Lisätietoja hankkeesta:

Erityisasiantuntija Kari Alanko, työ- ja elinkeinoministeriö, [email protected], 029 506 2366

Toiminnanjohtaja Jaakko Helenius, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry, [email protected], 0500 498 020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *