Kehitysyhtiötoiminnan kehittäjä

Elinvoimayhtiö Konneveden Voima SEKESiin

Konneveden kunnan perustama Elinvoimayhtiö Konneveden Voima Oy on nyt käynnistänyt toimintansa. Hallituksen ensimmäinen kokous pidettiin maanantaina 3. huhtikuuta. Syksyllä 2022 kunnanvaltuuston tekemän päätöksen mukaisesti uuden yhtiön tavoitteena on palvella kunnan elinkeinoelämää, edistää alueen matkailua ja vastata Konneveden kunnan viestinnästä ja markkinoinnista.

Konneveden kunnanjohtaja Mika Pasasen mukaan menestyvät yritykset luovat kunnan elinvoiman selkärangan. Elinvoimayhtiön käynnistäminen on strateginen valinta ottaa kehitystyö omiin käsiin Konnevedellä tukemalla kasvuhakuisia yrityksiä kehittymään.

– Konneveden kuntaa kuvailtiin hiljattain sidosryhmätapaamisessa ”Keski-Suomen positiivisena kummajaisena, joka pulpahtaa pintaan aina mitä erikoisimmissa paikoissa”. Konneveden Voima Oy:n perustaminen jatkaa luonnollisena tapana rohkeita avauksiamme.

Konnevesi on paitsi elinkeinoelämältää niin myös esimerkiksi koulutuksen osalta monipuolinen paikkakunta. Konnevesi onkin Jyväskylän lisäksi maakunnan ainoa yliopistopaikkakunta, painottaa Mika Pasanen.

– Yliopiston tutkimusasemalla tehdään laajasti kansainvälisesti tunnustettua tutkimusta. Yliopisto on tärkeä osa Konnevettä ja sen tulevaisuuden rooli on keskeinen vesistöjen ja luonnon turvaamisessa.

Konneveden kunnan täysin omistaman yhtiön hallitus koostuu paikallisista yrittäjistä. Hallituksen jäsenet ovat Juha Liimatainen (Konnekuljetus Oy), Kari Leppänen (Hotelli-Ravintola Mierontie Oy, Mieronvirta Oy), Salla Turunen (Syttyjä Oy) ja Sirkku Vatanen-Jäntti (Kukka- ja hautauspalvelu Kimppu). Hallituksen puheenjohtajaksi kutsuttiin talousneuvos Uljas Valkeinen (Finn-Savotta -konsernin hallituksen puheenjohtaja).

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Uljas Valkeinen on Keuruulla paikallisen kehittämisyhtiö Keulinkin hallituksen puheenjohtajana ja muun muassa aiemmin Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtajaHän astuu uuden elinvoimayhtiön hallituksen puheenjohtajaksi innolla.

– Kun kutsu Konnevedeltä kävi tähän tehtävään en epäröinyt hetkeäkään. Arvostan Konneveden kunnan päättäjiä rohkeudesta mennä tässä ajassa vastavirtaan, koska Keski-Suomessa viime vuosina kehittämisyhtiöitä on ajettu alas. Itse uskon vahvasti siihen, että yhtiömuodossa oleva toiminta on oikea tapa tukea kunnan kasvuhaluisia ja kehittyviä yrityksiä nopeasti, joustavasti ja luottamuksellisesti. Konneveden koskissakin vahvat kalat nousevat vastavirtaan ja kuolleet kalat valuvat myötävirtaan. Kääritään hihat ja ruvetaan hommiin.

Konneveden Voima liittyi SEKES-verkostoon kesäkuun alussa ja verkosto toivottaa Konneveden tervetulleeksi mukaan!