Kehitysyhtiötoiminnan kehittäjä

Kainuun Etu Oy palkittiin Euroopan parhaana kehitysyhtiönä

SEKES ry:n jäsenyhtiö Kainuun Etu Oy on valittu vuoden 2016 parhaaksi kehitysyhtiöksi Euroopassa. Palkinnon myönsi Euroopan kehitysyhtiöiden liitto Eurada, ja se luovutettiin Kainuun Etu Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivaselle Euradan vuosikokouksessa Italiassa.

Kainuun Etu Oy sai palkintoraadilta kiitosta palvelumallistaan, jossa kehittämiseen liittyvät tahot on koottu yhden luukun periaatteella toimivaksi. Kustannustehokas yrityslähtöinen palvelumalli on jalkautettu hyvin ja Kainuun Etu on kolminkertaistanut asiakkaidensa määrän.  Palvelumalli on uudistanut koko yrityskehittämisen konseptia, ja toimii inspiraationa muille eurooppalaisille kehitysyhtiöille.

– Kainuun Etu Oy keskittyy ainutlaatuisella, innovatiivisella tavalla alueensa yritysten kasvattamiseen, uudistamiseen ja pk-yritysten kansainvälistymiseen, perustelee  Esteban Pelayon Euradasta.

– Kainuun Etu Oy:n palkittu palvelumalli on esimerkki konseptista, jolle on varmasti kiinnostusta myös muissa suomalaisissa kehitysyhtiöissä. SEKES ry tarjoaa toimivan kanavan ja verkostot hyvien käytäntöjen jakamiseen suomalaisten kehitysyhtiöiden välillä, ja voi tukea myös tämän palvelumallin leviämistä. Roolimme on edistää alueellisten kehitysyhtiöiden välistä yhteistyötä sekä parantaa kehitysyhtiöiden toimintaedellytyksiä ja -ympäristöä, toteaa Jaakko Helenius SEKES ry:stä.

Kainuun Etu Oy:n kehittämä palvelumalli herätti myös kansainvälistä kiinnostusta Euredan vuosikokoukseen osallistuneissa kehitysyhtiöissä.

– Välittömästi palkinnonjaon jälkeen useat kehitysyhtiöt ja EU-komission edustajat ilmoittivat haluavansa tulla tutustumaan Kainuun Etu Oy:n luomaan Euroopan parhaaseen yritysten palvelumalliin, toteaa toimitusjohtaja Antti Toivanen Kainuun Etu Oy:stä. – Palkinto on Kainuun Etu Oy:n koko ahkeran henkilökunnan ansiota. Se on saatu innovatiivisella toimintamallilla ja kovalla työllä yritysten eteen.

Palkinto vuoden parhaalle eurooppalaiselle kehitysyhtiölle myönnettiin nyt toista kertaa. Vuonna 2015 palkinnon sai hollantilainen kehitysyhtiö Oost NV.

Lisätiedot:

Antti Toivanen, puh. 044 551 4554 tai [email protected]

Jaakko Helenius, puh. 0500 498 020 tai [email protected]

Kainuun Etu Oy on Kainuun kuntien omistama maakunnallinen elinkeinotoiminnan kehittämisyhtiö. Yhtiön tehtävänä on tukea Kainuun elinkeinorakenteen kehitystä sekä auttaa maakunnan elinkeinoelämän avaintoimialojen yrityksiä liiketoimintaosaamisen, kilpailukyvyn, kansainvälistymisen, kasvun ja yhteistyön kehittämisessä. Lisäksi yhtiön tehtävänä on kehittää avainklustereita ja niiden toimintaedellytyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *