Kehitysyhtiötoiminnan kehittäjä

YritysKannus Oy hakee kasvun mahdollisuuksia aktiivisella verkostoitumisella – jäseneksi SEKES:iin

Suomen elävin maaseutumainen kaupunki Kannus (Rambollin elävyysvertailu 09/2021) panostaa aktiivisesti paitsi hyvinvoinnin edistämiseen myös elinkeinoelämän kehittämiseen. Kaupungin kehitysyhtiö YritysKannus pyrkii verkostoitumaan laajasti ja löytämään parhaat keinot edistää elinkeinoelämän kehittymistä Lestijokilaakson keskuksessa.

”Pienen ei kannata touhuta yksin, verkostoissa on voimaa! Parhaimmillaan verkostot tarjoavat sparrausta, apua, näkökulmia haasteisiin, jopa uusia kehittymis- ja liiketoimintamahdollisuuksia”, sanoo YritysKannuksen toimitusjohtaja Jukka Oravainen.

YritysKannus seurasi SEKESin toimintaa vuoden 2022 aikana ja päätti hyvien kokemusten jälkeen hakea jäsenyyttä vuodesta 2023 alkaen.

”Alueellinen yhteistyö KOSEKin ja Kasen kanssa sujuu hyvin, mutta SEKES on koko Suomen kehitysyhtiöiden keskusjärjestö. On tärkeä päästä käymään suoraa dialogia valtakunnan tasolla ja vaihtamaan ajatuksia erilaisista elinkeinoelämän haasteista sekä myös oppimaan siitä, miten toiset kaupungit ja alueet ovat asioita kehittäneet menestyksekkäästi. Tämän verkottumisen, vertaisoppimisen ja hyvien käytäntöjen levittämisen näen SEKESin merkittävimpänä lisäarvona”, toteaa Oravainen.

”SEKES on iloinen YritysKannuksen liittymisestä mukaan verkostoon. Mahdollisimman laaja kattavuus vahventaa SEKESin ääntä kehitysyhtiöiden edustajana ja jokainen uusi jäsen tuo ideoita ja hyviä käytänteitä, joita jakaa muille. Pyrimme olemaan YritysKannuksen ja muiden jäsenten luottamuksen arvoinen!” sanoo SEKESin toiminnanjohtaja Jaakko Helenius

YritysKannus Oy on Kannuksen kaupungin 100% omistama kehitysyhtiö. YritysKannuksen päätehtävät ovat alueen yritysten tukeminen ja auttaminen sekä kaupungin elinkeinoelämän kehittäminen. YritysKannus palvelee sekä tulevia että nykyisiä yrittäjiä, kaikki palvelut ovat maksuttomia.

Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n muodostavat kaupunkien ja kuntien kehitysyhtiöt tai elinkeinotoimet. Jäseniä on 52 + 4 ja niiden henkilömäärä 700, tämä kattaa noin 90 % kaikista elinkeino- ja kehitysyhtiöistä.  SEKESin jäsenorganisaatiot työskentelivät vuosittain syvemmin 40 000 yrityksen kanssa ja kaikkiaan kontakteja oli yli 150 000.

 Lisätietoja: Jukka Oravainen, Toimitusjohtajaa, YritysKannus Oy, 040 778 4262, [email protected]

Jaakko Helenius, SEKES